Игрални правила

РУЛЕТКА

От френски рулетка се превежда като "малко колело". Това е една от най-популярните игри в нашата зала. Колелото на рулетката съдържа числа от 0 до 36 в редуващи се червени и черни сектори, и един зелен - "0". Играчите могат да заложат на число, ред или колона от числа, червено или черно, четно или нечетно число, или от 1 до 18 или 19 през 36. Залозите продължават, докато се каже "Край на залаганията." Когато топчето спре на някое число, се изплащат печалбите на играчите по различен коефициент в зависимост от залога.

Залог Печалба
Straight 35 към 1
Split 17 към 1
Trio/Street 11 към 1
Corner 8 към 1
Line 5 към 1
Column 2 към 1
Dozen 2 към 1
Even, odd, red, black, 1-18,19-36 1 към 1

 

БЛЕК ДЖЕК

Считан за най-чистaта игра, в Blackjack всички играчи играят срещу дилъра. На всеки играч се раздават по две карти. Дилърът получава една карта, поставена с лице нагоре. Целта е общата стойност на картите в ръката да е близка, без да надвишава 21, за да победи тази на дилъра. Ако надвишиш 21 или "bust", ти губиш. Всяка карта приема своята числена равностойност с изключение на картите с лица, които се броят за 10, а Асо се брои или като 1 или 11. Това е Ваш избор. Играч може да удвои или раздели ръка.

    

 

БИНГО

Всеки участник закупува един или няколко талона с предварително обявен номинал за играта. Това е неговият залог. Автоматично се обявява старт на играта и започват да се теглят числа. Числата са в интервал от 1 до 90. Участникът, който първи маркира всичките 5 числа в една от хоризонталните линии в един талон, печели “ЛИНИЯ”. Участникът, който първи маркира всичките 15 числа в един от талоните му, печели “БИНГО”. Печалбите се изплащат веднага след края на всяка една игра. Времетраенето на една игра е около 2 минути.

                                                                                                                                 

 

Texas Hold'em poker

При тексаския покер дилърът раздава на всеки играч по две карти, обърнати с лицето надолу. Играчът вляво от дилъра прави задължителен залог в размер на половината от малкия блинд, а играчът вляво от него залага малкия блинд. След раздаване на първите две карти, залагането започва с играча, седящ вляво на този, който е поставил голeмия блинд. След като всички играчи направят своя залог или се откажат, дилърът обръща три общи карти (флоп/flop) с лицето нагоре. Следва ново залагане, като се започва от първия играч, участващ в раздаването, седящ вляво от дилъра. След като всички играчи направят своите залози, дилърът обръща четвърта обща карта (търн/turn). Следва нов кръг от залози, след което дилърът обръща последна обща карта наречена ривър (river). Следва последно залагане, след което всеки един от играчите все още участващи в раздаването обръща своите две карти. Всеки играч съставя най-добрата покер комбинация от пет карти като може да ползва всяка една от своите две и петте общи карти. Играчът с най-силна комбинация печели пода (pot).

  

 

СЛОТ ИГРИ

Слот машините са едни от най-популярните казино игри. При традиционните слот машини първо се зарежда кредит – залог, след което се натиска съответния бутон. В някои случаи кредитът е вкаран в карта, която се ползва за игра. Целта на играта е да се спечелят пари от машината. Това става обикновено чрез съвпадение на символи на екрана. Изображенията най-често са ярко оцветени и тематични, обвързани с концепцията на играта. Повечето игри предлагат поне няколко вида печеливши комбинации от символи. Ако играч уцели комбинация, предвидена в правилата на играта, му се изплаща печалба или играе отново на същата машина със спечелената сума.